ŽDRAL TRAIL

 
 
 

Daruvar, 7. listopada 2017.

ŽDRAL TRAIL

Nakon iznimno uspješnog održanog prošlogodišnjeg sportskog događaja žDrAl traila ovim putem Vas obavještavamo da i ove godine organiziramo trail trku – žDrAl trail koja će biti održana 07. listopada 2017. godine na označenim stazama oko Petrovog vrha odnosno na obroncima Papuka.  Koncept utrke je “trail“ što znači da će sve staze biti u potpunosti označene planinarskim markacijama, trakama ili putokazima.

Utrka će se sastojati od tri staze: obiteljske (Jaje) dužine  5 km , rekreativne (Mali ždral) dužine 13km i zahtjevnije (Veliki ždral) 24,5km koja dijelom ide po hodočasničkoj stazi prema Voćinu, a svoju najvišu točku doseže na Crnom vrhu na 865 m nadmorske visine. Start i cilj utrke će biti na istom mjestu, pored planinarskog doma Petrov vrh uz organizirano druženje nakon utrke.utrke , očekujemo vas na after partyu uz glazbu uživo sa popularnim hitovima dugo u noć.
Svakog sudionika koji se na vrijeme prijavi i plati startninu , očekuje interesantan start poklon paket, ručak te okrijepa prije i za vrijeme utrke.
Najbrža tri sudionika u ženskoj i muškoj kategoriji na obje staze očekuju nagrade.
Za one koji nam dolaze izvan grada, biti će u ponudi više vrsta smještaja te vikend aranžmana ako poželite produžiti svoj boravak kod nas smile
Za one koji ne znaju točno što je to trail i kako izgleda, radi se o trci u kojoj nije obavezno trčati, nego u svojem ritmu proći označenu stazu koja prolazi prirodnim uglavnom šumskim terenima. Na svakoj stazi postoje kontrolne točke, a kraća staza je pogotovo namjenjena obiteljima te ljubimcima smile
Uskoro ćemo objaviti sve detalje oko prijava, visine startnine i svega ostaloga tako da nas svakako pratite ! Od ove godine žDrAl trail je dio dvije lige.  Slavonsko baranjske trail lige koja objedinjuje pet utrka koje su locirane u Slavoniji i Baranji te  EGS KontinentTrail lige koja se također sastoji od pet utrka u središnjoj Hrvatskoj.

Na prošlogodišnjem prvom održanom žDrAl trailu na cilj je stiglo 218 trkačica i trkača. Prijave su stigle iz gotovo svih dijelova Hrvatske i  sudjelovali su trkači iz Bosne i Hercegovine te Češke. Budući da je cilj organizacije žDrAl traila  pokretanje što većeg broja ljudi, na njihov boravak u prirodi , na aktivnost i ugodno druženje u takvom okruženju, te da što više ljudi iz uže i šire okolice vidi koliko je lijepa priroda našega kraja nakon natjecateljskog dijela žDrAl traila organizirali smo „Afer party“ te s ponosom možemo zaključiti da je događaj posjetilo oko 400 osoba. Ponudu „After party“ uključivalo je druženje uz muziku, mogućnost konzumacije pića i hrane, popratni sadržaji poput streličarstva, zabava uz koreografiju Kluba Skok, mogućnost kupovine sportske opreme .

Ove godine, osim spomenutoga paniramo organizirati i Craft beer corner- s obzirom da je Daruvar osim kao vinarski kraj poznat i po pivu jer ima najstariju pivovaru u Hrvatskoj, željeli smo i na ovaj način obogatiti ponudu vezano za trku te potaknuti posjetitelje izvan grada da još malo produže svoj boravak u našem gradu , a one iz grada potaknuti da dođu posjetiti Petrov vrh za vrijeme utrke.

Autori fotografija: Foto film klub Daruvar i Ivana Djedović

Galerija slika: