DOGAĐANJA U RUJNU U DARUVARU

 
 
 
DOGAĐANJA U RUJNU U DARUVARU
 

Rujan u Ždralovom gradu
 

U PUČKOJ KNJIŽNICI I ČITAONICI DARUVAR

  • od 6. i 7.9.2017. od 17 do 18 sati i tako cijeloga mjeseca srijedom i četvrtkom organizirana je Igraonica za trogodišnjake - srijedom i Igraonica za četverogodišnjake i petogodišnjake – četvrtkom. Čitanje slikovnica, scenski prikazi i kreativno izražavanje uz voditeljicu Danijelu Marić. 
  • 9.9.2017. - Kreativna radionica za djecu od 7 do 10 godina / Voditeljica: Danijela Marić, Izrada morskih okvira za pozdrav ljetu
  • 28.9. u 18 sati / Foto film klub Daruvar promovira monografiju Branke Hlevnjak Slavka Pavić: Subjektivna fotografija 
  • 28.9.2017. u 19 sati / okupljanje i rasprava o pročitanim djelima članova Čitateljskog kluba Enigma 

Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar ujedno obavještava svoje korisnike da će od 4. rujna raditi po „zimskom radnom vremenu“ i to ponedjeljkom, utorkom i petkom od 8 do 14,30 sati, a srijedom i četvrtkom od 12 do 19 sati.

VIŠE NA: www.knjiznica-daruvar.hr

 

KONCERTI GLAZBENE ŠKOLE BRUNE BJELINSKOG

14.9.2017., četvrtak, u 19,00h u organizaciji Ministarstva kulture, Grada Daruvara i Glazbene škole B. Bjelinskog održat će se koncert Ide Gamulin na glasoviru
27.9.2017., srijeda u 18,30h, koncert „ Bjelinski srijedom“

Koncerti se održavaju u dvorani škole, a ulaz je slobodan za sve zainteresirane posjetitelje.

USKORO VIŠE NA: www.gs-bbjelinskog.hr

 

 

FLIG – MEĐUNARODNI FESTIVAL LIMENIH GLAZBI

Nekada su salonski orkestri u Daruvaru zabavljali posjetitelje i šetače čestim sviranjem u glazbenom paviljonu Julijevog parka. Tradicija sviranja limenih glazbi poštuje se i čuva svih ovih godina te obogaćuje organiziranjem Međunarodnog festivala limene glazbe FLIG u Daruvaru. FLIG je jedinstvena manifestacija u Hrvatskoj, festival koji se ove godine održava 15., 16. i 17. rujna 2017.. U umijeću i ljepoti muziciranja limenih orkestara posjetitelji će tijekom prvoga dana moći uživati na više lokacija u gradu, te na završnom večernjem koncertu ispred Dvorca Antuna Jankovića i u glazbenom paviljonu Julijevog parka drugoga dana održavanja. 

USKORO VIŠE NA: www.daruvar.hr i www.visitdaruvar.hr

 

MASKA – MALI SAJAM KAZALIŠTA

Pozivamo velike i male na jedinstveni Mali sajam kazališta u ovome kraju – MASKU. Punih četiri dana, od 21. do 24. rujna zabavljat će vas nagrađivane predstave kazališnih družina, dramskih studija i profesionalnih kazališnih kuća. Uz predstave za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta program upotpunjuju ulični žongleri i zabavljači. Kazališne predstave Malog sajma kazališta-MASKE održavat će se u Kino dvorani „30.svibnja“ i na glavnom gradskom trgu.

USKORO VIŠE NA: www.pou-daruvar.hr i www.visitdaruvar.hr

 

 

PROJEKCIJA DOKUMENTARNOG FILMA U KINU „30. SVIBNJA“

Ministarstvo hrvatskih branitelja RH u suradnji s Udrugom hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije RH  Osječko-baranjske županije i grada Daruvara, povodom Dana policije i blagdana svetog Mihovila, zaštitnika policije, prikazuje nekomercijalni dokumentarni film o stradanju hrvatskih policajaca u Dalju,
Obitelj Butorac - početak i kraj pakla. Projekcija dokumentarnog filma će se održati u Kino dvorani „30.svibnja“  27. 9. od 20 sati.

USKORO VIŠE NA: www.pou-daruvar.hr

 

 

PRIJAVITE SE NA II ŽDRAL TRAIL U DARUVARU

Klub SKOK poziva sve zainteresirane rekreativce i ljubitelje prirode i druženja da se prijave na drugo izdanje utrke u našem gradu, „Ždral Trail 2017“, koja će se održati 7. listopada ispred planinarskog doma Petrov vrh, udaljenog 9 km od centra grada. Pripremljene su tri staze, za ozbiljnije staza dužine 24 km, za rekreativce staza dugu 13 km i staza kodnog naziva JAJE koja bi bila dužine 5 km. Startnina za sve kategorije iznosi 100 kn, dok će ekipna startnina za JAJE iznositi 150 kn, a u cijenu su uračunati troškovi organizacije, natjecateljski broj, službeno mjerenje vremena i objava rezultata, majice, finišerska medalja, dežurstvo Hrvatske gorske službe spašavanja, zemljovid utrke i ručak. Nakon natjecateljskog dijela i proglašenja najboljih slijedi party uz živu muziku i craft beer corner. Prijave zainteresiranih učesnika započele su 3. srpnja i traju do 24. rujna.

VIŠE NA:  https://web.facebook.com/Zdraltrail/