DOGAĐANJA U LISTOPADU U DARUVARU

 
 
 
DOGAĐANJA U LISTOPADU U DARUVARU
 

Što nam uz obilje boja, okusa i mirisa donosi početak najplodnijeg godišnjeg doba, jeseni, u Daruvaru?
 

80. ROĐENDAN FOTO FILM KLUBA DARUVAR

Povodom obilježavanja punih osam desetljeća postojanja i rada Foto film kluba Daruvar, članovi pozivaju sve fotografe amatere da se pridruže obilježavanju 80. rođendana FFK Daruvar u sklopu kojega će se u subotu, 7. listopada, održati Daruvarski fotosusreti, okupljanje članova i svih zainteresiranih fotografa amatera te druženje i fotografiranje ljepota grada i okolice od 9 do 19 sati. Tim povodom otvorena je i izložba fotografija Camera obscura u Galeriji Grada Daruvara Croatia Osiguranje u Knytlovoj ulici. Izložba fotografija otvorena je sve do 16. listopada, a možete ju posjetiti subotom od 11 do 13 sati i nedjeljom od 17 do 19 sati, a radnim danima po najavi u tajništvu Gradske uprave ili na broj telefona 043/331-241.

VIŠE NA: https://www.facebook.com/groups/393413965649/?fref=ts

 

PROMOCIJA KNJIGE, RADIONICE, EDUKATIVNE TRIBINE…

Pučka knjižnica i čitaonica u mjesecu listopadu za svoje velike i male korisnike i sve one koji će to tek postati organizira:

  • 14.10., 10,00h– kreativna radionica na Trgu kralja Tomislava (u sklopu Daruvarskog cvjetnog sajma) koju će voditi gđa Danijela Marić

OBILJEŽAVANJE MJESECA HRVATSKE KNJIGE;

  • 19.10., 12,30h - Promocija knjige Vlaste Golub, O ljubavi, spletkama i svemu pomalo za osmaše OŠ Vladimira Nazora Daruvar
  • 26.10., 17,00h - Javno predavanje Seksualno nasilje nad i među djecom i mladima u suradnji Ekonomske i turističke škole Daruvar te Ženske sobe- Centar za seksualna prava
  • 26.10., 18,30h - Rasprava članova književnog kluba Enigma o unaprijed dogovorenim i pročitanim knjigama. Klub broji 8 članica, a pridružiti se mogu svi ljubitelji dobre knjige i komunikacije o istom.
  • 27.10., 12,00h - natjecanje u čitanju na glas učenika na gradskoj razini učenika ČOŠ J.A. Komensky Daruvar, OŠ Dežanovac, OŠ Đulovac, ČOŠ J. Ružička Končanica

VIŠE NA: www.knjiznica-daruvar.hr

 

KINO DVORANA „30.SVIBNJA“ 

  • 18.10., 19,00h – projekcija dokumentarnog filma o papi Karolu Wojtyli "Karolu s ljubavlju"
  • 27.10., 20,00h – festival zabavne glazbe DarFest 2017

REVIJA FRANCUSKOG FILMA;

  • 15.10., 20,00h - Prezir, (Le Mépris - 1963.) Francuska, Italija, r. Jean-Luc Godard/psihološka drama
  • 21.10., 18,00h -  Kralj i ptica, (Le Roi et l’Oiseau - 1980.) Francuska, r. Paul Grimault/ scenarij. Hans Christian Andersen, pjesme: Jacques Prévert  /animirani

VIŠE NA: www.pou-daruvar.hr

 

II ŽDRAL TRAIL U DARUVARU

Klub SKOK poziva sve zainteresirane rekreativce, ljubitelje prirode i dobrog društva da se pridruže drugom izdanju utrke, „Ždral Trail 2017“, koja će se održati 7. listopada ispred planinarskog doma Petrov vrh, udaljenog 9 km od centra Daruvara.  Od ove godine Ždral trail je dio EGS KontinenTrail lige i Slavonsko-baranjske Trail Lige i pripremljene su tri staze, za profesionalce, rekreativce i one najmlađe; Veliki Ždral dužine 24 km, Mali Ždral dužine 13 km i Jaje dužine 5 km. Svi sudionici i posjetitelji moći će okušati svoje vještine i u gađanju lukom i strijelom uz nadzor članova Streličarskog kluba „Kuna“ iz Pakraca i vježbati na otvorenom uz iskusne animatore Kluba Skok Daruvar. Nakon natjecateljskog dijela i proglašenja najboljih u poslijepodnevnim satima, slijedi druženje uz glazbu uživo, Craft beer corner i specijalnom pivu od divljeg hmelja spravljenog isključivo za tu prigodu.
VIŠE NA:  web.facebook.com/Zdraltrail/

 

4. KOLO DRUŠTVENOG NATJECANJA U LOVU RIBE – ŠRD TOPLICA

Pozivamo vas u šetnju na Sportski ribnjak Jezero u Daruvaru gdje će se u subotu, 7. listopada, u organizaciji Športsko ribolovnog društva Toplica održati 4. kolo Društvenog natjecanja u lovu ribe. U natjecanju u lovu ribe od 7 do 13 sati sudjeluju isključivo članovi ŠRD Toplica nakon čega je vaganje ulova i proglašenje pobjednika.

 

IZLOŽBA GLJIVA I FOTOGRAFIJA DARUVARSKIH GLJIVARA

Udruga gljivara „Kotrč“ poziva sve koji žele nešto naučiti o jestivim i otrovnim gljivama da posjete izložbu gljiva i fotografija daruvarskih gljivara koja će se održati su subotu, 7. listopada, u prostorijama Galerije Grada Daruvara na Trgu dr. Franje Tuđmana 7 u Daruvaru od 10 do 18 sati. Slobodno se uključite u izložbu i donesite i vi svoje gljive na determinaciju.

VIŠE NA: https://www.facebook.com/zdenko.coban

 

KONCERT POVODOM DANA NEOVISNOSTI REPUBLIKE HRVATSKE

Grad Daruvar i Glazbena škola Brune Bjelinskog Daruvar vas pozivaju na koncert povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske, Berislava Arlavija - glasovir, koji će se održati  8. listopada 2017. u 19h u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Daruvar. Ulaz besplatan. Dobro došli!

VIŠE NA: www.daruvar.hr

 

NAJLJEPŠI IZLOG, KREATIVNE RADIONICE I DOMAĆI PROIZVODI NA DARUVARSKOM CVJETNOM SAJMU

U sklopu ovogodišnjeg Daruvarskog cvjetnog sajma TZ Daruvar-Papuk objavila je Javni poziv sugrađanima za najljepše uređen izlog ili poslovni prostor. Pravo na sudjelovanje u natječaju imaju tvrtke, trgovačka društva, obrti i ustanove koji koriste poslovni prostor na području grada Daruvara. Prijave se zaprimaju do 6. listopada, a proglašenje pobjednika je u sklopu Daruvarskog cvjetnog sajma na Trgu kralja Tomislava u 11 sati.

VIŠE NA: http://www.visitdaruvar.hr/aktualno.aspx

U organizaciji Grada Daruvara i TZ Daruvar-Papuk 14. listopada, od 9 do 18 sati, glavni će gradski trg u Daruvaru ispuniti brojni uzgajivači cvijeća, ukrasnog, aromatičnog i začinskog bilja i domaćih proizvoda. Obzirom da uskoro počinje sezona sadnje ukrasnog grmlja i drveća i priprema biljaka za zimsko mirovanje, posjetite Daruvarski jesenski cvjetni sajam i počastite se novim biljkama i savjetima od iskusnih uzgajivača, a povedite i svoje mališane za koje su organizirane razne kreativne radionice.   

VIŠE NA: www.visitdaruvar.hr

 

XVII KARATE – DARFEST CROATIA 2017

Karate klub Daruvar u suradnji s Hrvatskim karate savezom 14. listopada organizira XVII KARATE – DARFEST CROATIA 2017. Karate Darfest će, kao i prijašnjih godina održavanja, biti međunarodnog karaktera, održat će se u Gradskoj sportskoj dvorani, a natječu se djeca od 6 godina pa sve do 21 godine starosti, u katama i borbama pojedinačno. Svečani program otvorenja započinje u 10 sati, nakon njega natjecanje u katama, a ulaz na tribine slobodan je za sve zainteresirane gledatelje, ljubitelje ove popularne borilačke vještine. Prijave za natjecanje traju do 12. listopada, a prijaviti se možete na www.karate.com.hr .

USKORO VIŠE NA: http://szgda.hr/ i www.visitdaruvar.hr 

 

BESÍDKA

U organizaciji Češke besede Daruvar u Češkom domu se 14. listopada 2017. godine održava prijateljska večer ispunjena pjesmom i plesom u kojoj svojim nastupom sudjeluju zbor ČB Daruvar, FA Holubička te gosti, ČB Daruvarski Brestovac i ČB Osijek. Besídka, odnosno prijateljska večer, održat će se u Češkom domu u Masarykovoj ulici s početkom u 19 sati.

USKORO VIŠE NA: https://www.facebook.com/%C4%8Cesk%C3%A1-beseda-Daruvar-243671579109816/ i www.visitdaruvar.hr

 

POKRET ZA RADOST – COCA COLA

U ponedjeljak, 16. listopada s početkom u 11 sati na području Rimske park-šume (desno od „Streljane“) održat će se svečano otvorenje izgrađenog vježbališta na otvorenom u sklopu projekta Pokret za radost – Coca cola. 

Pokret za radost projekt je koji provodi Coca-Cola sustav u Hrvatskoj u suradnji sa stručnjacima s Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u cilju poticanja aktivnih životnih stilova i promocije važnosti redovitoga kretanja. 

Cilj ovog projekta je zapravo izgradnja tzv. aktivnih zona, odnosno vježbališta na otvorenom, sa željom da građane potakne na redovito vježbanje i rekreaciju i educira o važnosti uravnotežene prehrane i redovite tjelesne aktivnosti za zdravlje.

Među dvadesetak zona koliko se planira izgraditi do kraja ove godine u Hrvatskoj, jedna takva bit će i u gradu Daruvaru. Igralište/vježbalište je namijenjeno svim građanima bez obzira na njihovu dob, jer uključuje sprave za vježbanje kojima se mogu koristiti umirovljenici, tinejdžeri, rekreativci i profesionalni sportaši, odnosno svi zainteresirani za aktivan život i vježbanje na otvorenom.

VIŠE NA: www.daruvar.hr i www.visitdaruvar.hr

 

DARFEST – FESTIVAL ZABAVNE GLAZBE

Darfest je tradicionalan i jedan od rijetkih festivala autorskih skladbi, natjecanje mladih talentiranih pjevača amatera s područja cijele Hrvatske i inozemstva. Festival, na kojemu su glazbenu karijeru započele neke od naših estradnih zvijezda, ove godine održava se 27. listopada u Kino dvorani „30. svibnja“ s početkom u 20:00 sati. Na festivalu će ispred prosudbene komisije i uvijek brojne publike biti izvedene odabrane autorske skladbe pristigle na natječaj, a samo najbolji će osvojiti bogate nagrade. VIŠE NA:  www.pou-daruvar.hr i www.visitdaruvar.hr.

 

DARUVARČANI 28.10. PONOVNO NA CVJETNOME TRGU U ZAGREBU

Grad Daruvar i TZ Daruvar-Papuk organiziraju 28. listopada 2017. godine predstavljanje turističke ponude na Cvjetnome trgu u Zagrebu. Na štandovima će biti predstavljena najstarija tradicija daruvarskog kraja - termalna ljekovita voda i blato vulkanskog porijekla kroz wellness programe, programe liječenja Daruvarskih toplica ponuda rekreacije i zabave, tradicija vinarstva i pivarstva, sirevi, med i medni proizvodi, domaći džemovi i kolači, likeri i razne rukotvorine. Pridružite nam se i vi na Cvjetnom trgu u Zagrebu 28. listopada od 9 do 18 sati. USKORO VIŠE NA: www.visitdaruvar.hr

 

110 GODINA ČEŠKE BESEDE DARUVAR

Obzirom da je 2017. godina, godina jubileja jedne od rijetkih manjinskih udruga koja se može pohvaliti s lijepim i brojnim godinama kontinuiranog i uspješnog rada i djelovanja, u subotu, 28. listopada održat će se još jedna svečanost u nizu obilježavanja. U 18 sati je svečana ceremonija otvorenja izložbe ČB Daruvar u Češkoj galeriji na kojoj će nastupati Zbor ČB Daruvar, predstavnici ČOŠ J.A.Komensky koja bilježi 95 godina rada i predstavnici ČDV Ferde Mravenca koji bilježi 90 godina kontinuiranog rada. Nakon toga će od 19 sati u Češkom domu biti održana Svečana akademija i kulturno-umjetnički program u sklopu kojega će nastupati predstavnici svih navedenih institucija. Ulaz je slobodan za sve zainteresirane.

USKORO VIŠE NA: https://www.facebook.com/%C4%8Cesk%C3%A1-beseda-Daruvar-243671579109816/ i www.visitdaruvar.hr

Preuzmite dokument:

DOGAĐANJA U LISTOPADU U DARUVARU   (333.83 KB)